• МИРЈАНА МАЛЕСКА

Чекајќи ги уставните амандмани

Нацијата мора да го изедначи националното со вистината. (Дионисиос Соломос, грчки поет) На 4 мај оваа година заседанието на бугарското Народно собрание почна со декларација во чест на Гоце Делчев, поднесена од пратеничка на „Промената продолжува – Демократска Бугарија“ (ПП-ДБ), втората коалиција по број на гласови освоени на последните парламентарни избори. На изненадување на многу …

Чекајќи ги уставните амандмани Read More »