• македонистика

Интервју со Златко Панзов: Љубовта беше пресудна да почнам да се интересирам за унгарскиот јазик

Лекторот Златко Панзов, покрај работата во Лекторатот по македонски јазик во Будимпешта, многу успешно се занимава и со преводи на дела од унгарски на македонски јазик, а годинава ја доби и наградата „Драги“ на фестивалот „Букстар“. Врачувањето на наградата „Драги“ за најдобар книжевен превод на македонски јазик на фестивалот „Букстар“ беше можност и лично да …

Интервју со Златко Панзов: Љубовта беше пресудна да почнам да се интересирам за унгарскиот јазик Read More »