Tag : Лилјана Поповска

Вести Економија

Клучни фактори за справување со загадувањето: Повеќе инспектори и зголемени казни за загадувачите

Слободен печат
Поголем број на инспектори на ниво на општини, на Град Скопје и во Инспекторатот за животната средина, нивна соработка со невладиниот сектор и медиумите и...
Вести Македонија Слајдер

Поповска: Македонија нема државна лабораторија за проверка на отпадот кој се увезува

Пратеничките на ДОМ Маја Морачанин и Лилјана Поповска до Собранието на Македонија поднесоа предлог измени на Законот за управување со отпад. Со овој предлог треба...
MacedonianAlbanian