• крап

Kрапот да се пласира како преспански бренд, бараат рибарите од Пустец

Рибарите од Општина Пустец, каде живеат над 5 илјади жители-Македонци бараат крапот да се пласира како преспански бренд. – Во општина Пустец, каде на брегот на Преспанско Езеро, се распослани девет села, со над 5 илјади жители-Македонци, за дел од нив главен извор на егзистенција е риболовот, посебно ловот на познатиот преспански крап. Во општината …

Kрапот да се пласира како преспански бренд, бараат рибарите од Пустец Read More »