• ковид вакцина

Рокот на вакцините на „Фајзер“ е продолжен од шест на девет месеци, вели МАЛМЕД

Европската Агенција за лекови (EMA) го продолжи рокот на употреба на вакцината Comirnaty на производителите Фајзер и Бионтек од шест на девет месеци, соопшти МАЛМЕД. -Согласно извршената промена, носителот на одобрение Pfizer SRB d.o.o поднесе документација за одобрување на варијацијата и во Република Македонија и истата е одобрена на 20.10.2021 година од страна на Агенцијата …

Рокот на вакцините на „Фајзер“ е продолжен од шест на девет месеци, вели МАЛМЕД Read More »