• книжевен превод

Книжевен превод на чешки роман за јапонскиот сон

Издавачката куќа „Славика либрис“ од Скопје ја објави книгата „Ќе се разбудам на Шибуја“ од чешката авторка Ана Цима, а во превод на Донка Роус. Книгата е чешки роман за јапонскиот сон. Кога седумнаесетгодишната Јана доаѓа во сонуваното Токио, посакува тука да остане засекогаш. Брзо се уверува во недогледните последици од таквата желба. Ќе се …

Книжевен превод на чешки роман за јапонскиот сон Read More »