Tag : Клеменс Која

Вести Македонија Слајдер

Која: Жените, децата, лицата со попреченост, маргинализираните и раселените најпогодени од коронарестрикциите

Рестрикциите кои што произлегоа од состојбата со коронавирусот имаат влијание врз сите, но тоа е повеќе изразено кај некои групи на граѓани. Меѓу најранливите се...
Вести Македонија

Шефот на Мисијата на ОБСЕ: ОДИХР ќе останат посветени да го продолжат изборниот мониторинг во Северна Македонија

МИА Агенција
ОДИХР многупати досега ги набљудувала изборите во оваа земја и воопшто не се сомневаме дека нашите колеги од Варшава ќе останат посветени да го продолжат...
Вести Жена Магазин Македонија

ПОРАЗИТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ: Жените сметаат дека семејното насилство е приватен проблем (ИНФОГРАФИК)

Слободен печат
Неверојатни 54,5 отсто од жените во Македонија сметаат дека семејното насилство е приватно прашање и треба да се среди во рамките на семејството. Околу 44...