Лозинки што лесно се пробиваат: Згодно за помнење, згодно и за хакери

Компанијата за организирање и чување лозинки „Норд пас“ за годинава ги објави 200-те најчесто употребувани лозинки на корисниците од 50 земји низ светот. И по многубројни протекувања на приватни видеа и фотографии, онлајн измами со кредитни картички, користење на лични профили на социјални мрежи за разни незаконски или негативни кампањи во туѓо име, лозинката „123456“ и во …

Лозинки што лесно се пробиваат: Згодно за помнење, згодно и за хакери Read More »