• јар

ЈАР реагира: Наместо пофалби, светот не казнува успехот што во рана фаза откривме нова мутација на коронавирусот

Јужноафриканската Република (ЈАР) денеска оцени дека е казнета поради способноста рано да открие нови варијанти на Ковид-19, бидејќи забраните и ограничувањата за патување, кои ги воведоа многу земји поради новата варијанта на коронавирусот -омикрон, се закануваат да му наштетат на туризмот и другите сектори. ЈАР  има некои од водечките светски епидемиолози и научници, кои успеале …

ЈАР реагира: Наместо пофалби, светот не казнува успехот што во рана фаза откривме нова мутација на коронавирусот Read More »