• границата

Зеленски: Русија од границата повлече 11.000 од вкупно 105.000 војници

Претседателот на Украина Воладимир Зеленски изјави дека Русија од границите на таа земја повлекла само 11.000 од вкупно 105.000 војници. Во телефонскиот разговор со канадскиот премиер Џастин Трудо, кого го информирал за актуелната состојба во Донбас  Зеленски побарал поголем меѓународен притисок врз Русија со цел мирно решавање на конфликтот. Трудо потенцирал дека Канада дава непоколеблива …

Зеленски: Русија од границата повлече 11.000 од вкупно 105.000 војници Read More »