ВИДЕО | Сведоштво за несреќата: Пожарот почнал од парното во предниот дел каде имало туби со нафта, патниците се задушиле и изгореле

„Глетката е страшна. Тие скокнале од автобусот од задниот десен прозорец“, изјави за БТВ секретарот на Регионалниот совет за безбедност на Перник Васко Пиргов кој меѓу првите пристигнал на местото на настанот. Тој смета дека возачот на опожарениот автобус возел со несоодветна брзина, над 100 километри на час, и се движел по десната коловозна лента …

ВИДЕО | Сведоштво за несреќата: Пожарот почнал од парното во предниот дел каде имало туби со нафта, патниците се задушиле и изгореле Read More »