• деформитети на грб

ВИДЕО | Д-р Александра Димова: Алармантен е бројот на р’бетни заболувања, физичката активност е нужност

Специјалистката по ортопедска хирургија д-р Александра Димова во денешен Утрински брифинг говореше за последиците од долго седење кај децата и пренесе препораки за превенција. Неколку фактори придонесоа, меѓу другото и пандемијата со коронавирусот и воведените мерки, да се врзат децата за седење на столче и по десет часа на ден. -Последици секако ќе има. Имаше …

ВИДЕО | Д-р Александра Димова: Алармантен е бројот на р’бетни заболувања, физичката активност е нужност Read More »