• Бошко Јакшиќ

Доналд Трамп во нешто сепак успеа: Покажа колку е кршлива демократијата

Америка по четири години, кои ја уназадија и драматично ја поделија, не заслужи така насилна, вандалска, шокантна, депресивна и срамна промена на власта, но режисер на сето тоа секако е Доналд Трамп. Претседателот ветуваше дека „ќе ја исуши калта на вашингтонското мочуриште“, но од денот кога ја презеде должноста даде до знаење дека се смета …

Доналд Трамп во нешто сепак успеа: Покажа колку е кршлива демократијата Read More »