Австриски готвач откри во што е тајната на совршена виенска шницла

Виенската шницла е прочуен австриски специјалитет што се состои од тенко парче телешки бут што се похува. Тајната на вкусната виенска шницла лежи во специјалната подготовка, каде што месото најпрво се валка во брашно, потоа во јајца и на крајот во презла. Се пржи во тава пред да се послужи со салата од компир или …

Австриски готвач откри во што е тајната на совршена виенска шницла Read More »