• азбука

СЗО подготви список со имиња на соѕвездија по исцрпување на буквите од грчката азбука за варијантите на САРС-КоВ-2

Експертката на Светската здравствена организација Марија Ван Керхове рече дека, доколку има потреба, во иднина новите варијанти на коронавирусот ќе бидат именувани по соѕвездија кога буквите од грчката азбука повеќе нема да бидат доволни. Кон крајот на мај, СЗО објави дека имињата на новите варијанти на САРС-КоВ-2 ќе ги користат буквите од грчката азбука. Употребата …

СЗО подготви список со имиња на соѕвездија по исцрпување на буквите од грчката азбука за варијантите на САРС-КоВ-2 Read More »