6 C
Скопје

Tag : антифашисти

Вести Ви Препорачуваме Регион СП Неделник

Грчки антифашисти: Антифашистичката борба се води на улица

Слободен печат
Минатата недела, грчките антифашисти протестираа пред Европскиот парламент. Групата грчки антифашистички активисти, кои живеат и работат во Брисел, се собраа пред Европскиот парламент за време...
Вести Свет

Италија: Собири на фашисти и антифашисти

Слободен Печат
Во италијанскиот град Горица, кој се наоѓа на самата граница со соседна Словенија, повеќе фашистички здруженија одржаа комеморација за загинатите фашистички војници од бригата “Х...