Tag : антички град

Вести Регион

МИСТЕРИОЗНО ОТКРИТИЕ НА АРХЕОЛОЗИТЕ: Ископувањата ќе покажат дали во Косово имало античко село

Слободен печат
Во областа на косовскиот град Качаник, откриен е објект за кој се верува дека е стар стотици години. Жителите од оваа област не биле свесни...