• родова еднаквост

Тренчевска: Само преку навремен институционален пристап може да се превенира фемицидот врз жените

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска се обрати на конференцијата „Фемицид во Северна Македонија и Западниот Балкан – Меѓународни стандарди и практика на судовите – презентација на извештаи“. Тренчевска своето обраќање го започна истакнувајќи го деценискиот предизвик – семејното насилство. Министерката ги посочи нејзините заложби и заложбите на претставниците на институциите и …

Тренчевска: Само преку навремен институционален пристап може да се превенира фемицидот врз жените Read More »