• кандидатура

Односите меѓу Белград и Приштина клучни за одлуката на Словачка околу кандидатурата на Косово

Промената на позицијата на Словачка по однос кандидатурата на Косово за членство во ЕУ ќе зависи од нормализацијата на односите меѓу Белград и Приштина. Словачкото Министерство за надворешни работи соопшти дека секоја промена во позицијата на Братислава по однос желбата на Косово да се приклучи на ЕУ ќе зависи од нормализацијата на односите меѓу Белград …

Односите меѓу Белград и Приштина клучни за одлуката на Словачка околу кандидатурата на Косово Read More »