Ќе се отвора почесен конзулат на С. Македонија во српското гратче Чајетина кај Златибор

Српската Влада на последната седница донесе Одлука за давање согласност за отворање Конзулат на Република Северна Македонија во Република Србија. Одлуката е објавена во „Службен весник на Република Србија”, јави дописникот на МИА од Белград.

Конзулатот на Република Северна Македонија ќе биде отворен во гратчето Чајетина во близина на Златибор.

-Се дава согласност за отворање на Конзулат на Република Северна Македонија во Република Србија, на чело со почесен конзул, со седиште во Чајетина и конзуларна област што ја опфаќа територијата на административната област на Златиборскиот управен округ, се наведува во одлуката на срската Влада.

Видео на денот