КФСМ ќе им дозволи на екипите сами да одлучат како ќе заврши Првата лига

фото: КФМ

Кошаркарската федерација на Македонија (КФСМ) конечно презеде чекор кој ќе ја одреди судбината сезоната во Првата лига која е прекината поради пандемијата на коронавирусот.

КФСМ одлучи последниот збор да го имаат клубовите и им понуди две решенија, а тие утре со гласање ќе се произнесат која ќе биде конечната одлука.

Прв предлог:
Согласно моменталната табела, да се прогласи КК МЗТ Скопје Аеродром АД за шампион за сезона 2019/20, со испаѓање на двата последни клуба од Прва Лига-мажи

Втор предлог:
Да НЕ се прогласи шампион за сезона 2019/20, со тоа што нема да има испаѓање од Прва лига-мажи

Доколку при гласањето од присутните претставници има изедначен број на гласови, КФСМ ќе го даде последниот глас за начинот на завршување на натпреварувањето во Првата лига-мажи.

Видео на денот