Иконому ги отфрли сценаријата за предвремени избори во Грција

Иконому/ Фото: МИА

Портпаролот на грчката Влада Јанис Иконому на денешниот редовен брифинг со новинарите уште еднаш ги отфрли сценаријата за предвремени парламентарни избори во земјата, коментирајќи дека изборите ќе бидат следната година, односно кога завршува четиригодишниот мандат на Владата.

Во изминатите денови во медиумите Грција повторно се појавија сценаријата за можни предвремени избори во земјата во септември или октомври, додека пак денеска сè побројни се натписите за можна реконструкција на Владата и тоа во следните денови.

-Изборите ќе бидат во 2023 година. Сè друго се сценарија што немаат допир со реалноста. Владата е посветена на својата работа. Истото важи и за предвремените избори, ова важи и за реконструкцијата. Ја гледаме нашата работа. Секојдневно треба да даваме резултати и да стоиме на страната на граѓаните, да работиме за земјата и општеството, истакна Иконому.

Видео на денот