Заев: Мерките на Владата даваат видливи резултати, туризмот е зголемен за над 50 проценти

Зоран Заев
Зоран Заев / Фото: Влада на Република Северна Македонија

Мерките на Владата даваат видливи резултати, туризмот во периодот јануари-јули 2021 година е зголемен за 56,6% во споредба со истиот период претходната година, напиша премиерот на С. Македонија.

-Мерките на Владата даваат видливи резултати, туризмот во периодот јануари-јули 2021 година е зголемен за 56,6% во споредба со истиот период претходната година. Како главни проекти кои придонесоа за зголемување на бројот на туристи беа кампањата „Дома си е дома“ и ваучерите за домашен туризам, додека кај странските туристи безнедосниот печат (safe travel stamp, додаде тој во својата објава на Фејсбук.

Како што вели тој, секторите туризам и угостителство и оваа година беа поддржани со директни грантови од страна на Владата.

Видео на денот