Tag : воин на коњ

Вести Ви Препорачуваме Скопје

Таблата на „Воинот на коњ“ демолирана, па повторно вратена (ФОТО)

Алек Стојковски
Откако вчера споменикот „Воинот на коњ“ доби нова табла на кој пишува дека Александар Велики е дел од хеленистичката историја, по социјалните мрежи кружеше фотографија...