Со работилница за сценарио под водство на Дејан Дуковски почна филмскиот фестивал во Галичник

Третото издание на „Галичник филм фестивал“, кој полека го издигнува Галичник на едно повисоко културно рамниште, се одржува од 3 до 7 август во Галичник. – Повикувајќи се на традицијата за филмски проекции во старото кино за кои неуморно ни раскажа дедо Гапе, за тоа како со магариња од Јанче се носеле филмските ленти, за …

Со работилница за сценарио под водство на Дејан Дуковски почна филмскиот фестивал во Галичник Read More »