Русија „огорчена” од поддршката на Франција за формирање Суд за воени злосторства во Украина

Руското Министерство за надворешни работи денеска соопшти дека е „огорчено” од изјавата на француското Министерство за надворешни работи дека ги поддржува плановите за создавање Суд за злосторствата извршени од Русија во Украина, пренесуваат британските медиуми. Во соопштението на руското министерство се критикуваат плановите ЕУ да формира специјален суд што ќе ги истражува руските воени злосторства. …

Русија „огорчена” од поддршката на Франција за формирање Суд за воени злосторства во Украина Read More »