ВИДЕО | Даница Стојанова: Секогаш имам предвид дека на Охридско лето треба да настапат најдобрите светски музичари

Годинашното 61. издание на Охридско лето кое ќе се одржи од 12 јули до 20 август, ќе собере околу 500 уметници од 18 земји во светот. Отворањето е со проектот „Големиот Чајковски“ на Националната опера и балет. Се работи за балетската трилогија со најубавите дела на рускиот композитор Петар Илич Чајковски, „Лебедово езеро“, „Оревокршачка“ и …

ВИДЕО | Даница Стојанова: Секогаш имам предвид дека на Охридско лето треба да настапат најдобрите светски музичари Read More »