• стапка на невработеност

Британија со најниска стапка на невработеност од 1974 година

Стапката на невработеност во Велика Британија на почетокот на годината е најниска од 1974 година, но платите и понатаму заостануваат зад растечката инфлација, покажуваат официјалните податоци на соопшти Канцеларијата за национална статистика (ОНС). Во првото тримесечје стапката на невработеност се намали на 3,7 отсто, што е најниско ниво од последниот квартал од 1974 година. ОНС …

Британија со најниска стапка на невработеност од 1974 година Read More »