• Пуч

Насилството во Мјанмар ќе ескалира, цената што ќе ја плаќаат луѓето ќе биде огромна – особено жените, децата и старите лица

Насилството во Мјанмар по пучот ескалираше со зајакнување на силите за „самоодбрана“ кои се борат против воената хунта. Ова е наведено во новиот извештај кој предупредува на „огромни“ човечки загуби доколку режимот ја искористи целата своја моќ во подоцнежните акции. Во Мјанмар има немири од февруарскиот преврат со кој беше урната владата на Аунг Сан …

Насилството во Мјанмар ќе ескалира, цената што ќе ја плаќаат луѓето ќе биде огромна – особено жените, децата и старите лица Read More »