• прес

Путин: САД ни распоредија ракети на нашиот куќен праг, тоа е неприфатливо

Русија мора да размислува за сопствената безбедност, а не постојано да гледа преку рамо кон соседната територија, изјави рускиот претседател Владимир Путин. На традиционалната годишна прес-конференција Путин изјави дека „Ленин и неговите другари“ вештачки ја дале територијата која историски била руска – Украина. Тој повтори дека Западот создава тензии и дека Украина намерно не го …

Путин: САД ни распоредија ракети на нашиот куќен праг, тоа е неприфатливо Read More »