СЗО: Последица од пандемијата може да биде зголемена телесна тежина кај децата

 Европската канцеларија на Светската здравствена организација (СЗО) предупреди дека пандемијата на коронавирусот може да има непредвидливи последици кои би можеле да резултираат со зголемена дебелина кај децата. Во извештајот од регионалната канцеларија на СЗО објавен денеска се наведува дека затворањето на училиштата за време на карантинот може негативно да влијае врз исхраната и физичката активност …

СЗО: Последица од пандемијата може да биде зголемена телесна тежина кај децата Read More »