• милош земан

Чешката Влада во судир со претседателот Земан околу познатиот замок во Прага

Коалициската влада на Чешка е во судир со контроверзниот претседател на земјата, Милош Земан, откако вети дека ќе стави крај на контроверзните безбедносни аранжмани во историскиот замок во Прага, формиран наводно за да спречи терористички напади, пишува Гардијан. Вит Ракушан, министерот за внатрешни работи, рече дека ќе побара од полицијата и безбедносните служби да ги …

Чешката Влада во судир со претседателот Земан околу познатиот замок во Прага Read More »