8 C
Скопје

Tag : манастирот Свети Јоаким Осоговски

Вести Македонија Слајдер

Некој го прекрстил Царот Лазар во Јован Милостив на фрескоживописот во манастирот Свети Јоаким Осоговски

И.И.
Во манастирот Свети Јоаким Осоговски кај Крива Паланка, променети се имињата на фреските на кои се прикажани српските средновековни владетели и светители, пренесува Блиц.рс. Според...