• ловокрадство

Сплитските специјалци фатени во ловокрадство кај Госпиќ

Четворица припадници на хрватската специјална полициска единица БАТ се фатени во криволов во областа Огулин. Нив ги открил ловечувар кој забележал траги од крв во областа што ја контролира, во близина на населбата Јасенјак. Тој исто така забележал дека недостасува дивеч и забележач траги од возилото. Во ловокрадството биле убиени пет елени и една срна. …

Сплитските специјалци фатени во ловокрадство кај Госпиќ Read More »