Сплитските специјалци фатени во ловокрадство кај Госпиќ

Тројцата специјалци под казна од шест месеци ќе работат како „обични“ полицајци во граничната полициска станица во Имотска.

Четворица припадници на хрватската специјална полициска единица БАТ се фатени во криволов во областа Огулин.

Нив ги открил ловечувар кој забележал траги од крв во областа што ја контролира, во близина на населбата Јасенјак. Тој исто така забележал дека недостасува дивеч и забележач траги од возилото. Во ловокрадството биле убиени пет елени и една срна.

Тројцата специјалци под казна од шест месеци ќе работат како „обични“ полицајци во граничната полициска станица во Имотска.

Видео на денот