Д-р Чолакова Дервишова: Не е можна злоупотреба, само вакцинираните можат да добијат сертификат

Сертификатите за примена вакцина кои матични лекари треба да им ги издаваат на вакцинираните пациенти им го отежнуваат работењето на матичните лекари, им трошат хартија и тонер, а им прават и дополнителен метеж на шалтерите и во ординациите, вели во изјава за „Слободен печат“ претседателката на Здружението на матични лекари, д-р Лилија Чолакова Дервишова. -Вакцинираните …

Д-р Чолакова Дервишова: Не е можна злоупотреба, само вакцинираните можат да добијат сертификат Read More »