Сите јавни институции во надлежност на Градот Скопје се задолжени за 60 дена да постават пристапни рампи за лица со попречености

Градоначалничката на Град Скопје Данела Арсовска издаде писмен налог до сите јавни институции под надлежност на Градот да направат проценка и да постават пристапни рампи за лица со попречености. Рокот за имплементација на оваа активност, како што соопшти Град Скопје, е 60 дена, а поставувањето на пристапните рампи е дел од Програмата на Градот за …

Сите јавни институции во надлежност на Градот Скопје се задолжени за 60 дена да постават пристапни рампи за лица со попречености Read More »