• Кутмичевица

Идеја за идиличен есенски викенд: „Кутмичевица“ е лулка на нашата традиција, која се негува од дамнина

Сместено на падините на планината Јабланица, на надморска височина од 900 метри, раширено сè до Охридско-струшкото поле, Вевчани е божествена убавина во која Бог кога давал, дал отповеќе, и оставил да уживаме во секој детаљ од неговата раскош. Вевчани има толку голема приказна, која не ти дозволува да си заминеш, а да не ја почувствуваш. …

Идеја за идиличен есенски викенд: „Кутмичевица“ е лулка на нашата традиција, која се негува од дамнина Read More »