Кулинарски совети: Премногу измесеното тесто е отпорно при обликување

Честопати читајќи рецепти за различни специјалитети од тесто, наидувате на израз „не го премесувајте тестото“, па прашањето е како да ја избегнете оваа грешка. Ако тестото го месите рачно, невозможно е да го месите премногу, бидејќи ќе се изморите пред да се случи тоа, без разлика колку сте силни. Многу полесно е да го премесите …

Кулинарски совети: Премногу измесеното тесто е отпорно при обликување Read More »