• костарика

Гардијан: Здравството на 19 земји е пред колапс поради недостиг на кислород

Десетици земји ширум светот се соочуваат со сериозен недостиг на кислород поради зголемувањето на случаите на ковид-19, и тоа се заканува да предизвика „тотален колапс” на нивните здравствени системи. Деветнаесет земји ширум светот – вклучувајќи ги Индија, Аргентина, Иран, Непал, Филипини, Малезија, Пакистан, Аргентина, Костарика, Еквадор и Јужна Африка – се сметаат за најранливи откако од март досега регистрираа …

Гардијан: Здравството на 19 земји е пред колапс поради недостиг на кислород Read More »