8 C
Скопје

Tag : книжевен жезол

Културен печат

Интервју со Михаил Ренџов: Поетот се раѓа, тоа е божје ухание

Тони Димков
Книжевното азно на поетот Михаил Ренџов е збогатено со две нови награди. Во септември му беше врачена наградата „Книжевен жезол“ за 2020 година од страна...
Културен печат

Книжевен жезол 2020: Во чест на поетските лауреати

Тони Димков
Друштвото на писателите на Македонија, во рамките на манифестацијата „Празник на липите“, ја промовираше збирката што содржи поезија од македонскиот поет Михаил Ренџов и неговиот...
Културен печат

ДПМ: Поетите Михаил Ренџов и Мирослав Биелик се добитници на „Книжевен жезол“ за 2020 година

Тони Димков
Реномираната награда „Книжевен жезол“ за поетски опус што Друштвото на писатели на Македонија (ДПМ) секоја година ја доделува на еден домашен и на еден странски...