Д-р Илир Демири: Луѓето да не се опуштаат дека омикрон била лесна варијанта, греота е да живееш во Скопје а да не си вакциниран

Луѓето не треба да се опуштаат и да мислат дека омикрон е лесна варијанта, затоа што ова охрабрување е клинички неиздржано, смета д-р Илир Демири од Инфективната Клиника и член на Комисијата за заразни болести. Тој вели дека неговото досегашно искуство покажува дека нема евидентирано ниеден починат од ковид без коморбидитети, а да е редовно …

Д-р Илир Демири: Луѓето да не се опуштаат дека омикрон била лесна варијанта, греота е да живееш во Скопје а да не си вакциниран Read More »