„Ова е травестија“: Уметникот Пенушлиски бара да се тргне негова слика од Бугарскиот културен центар

Уметникот Илија Пенушлиски јавно бара да се повлече негова слика, која сега е изложена во новиот Бугарски културен центар во Скопје, која е изложена како дел од изложбата насловена „Заедно“. – Cѐ додека бугарската политиката не престане со примитивните и за нас болно навредливи посегнувања по сржта на нашето постоење, секоја „културна соработка“ ќе биде …

„Ова е травестија“: Уметникот Пенушлиски бара да се тргне негова слика од Бугарскиот културен центар Read More »