• Хавана синдром

Песков: Русија нема никаква поврзаност со т.н. Хавански синдром

Кремљ денеска соопшти дека Русија не е поврзана со така наречениот Хавански синдром, мистериозна болест, која погоди повеќе од 200 американски дипломати, претставници и членови на семејствата во странство. Кремљ одговори на вчерашниот текст на Вашингтон пост во кој се наведува дека директорот на американската Централна разузнавачка агенција (ЦИА), Вилијам Барнс за време на неодамнешната …

Песков: Русија нема никаква поврзаност со т.н. Хавански синдром Read More »