16 C
Скопје

Tag : готен

Културен печат

Проект „Превод во движење“ на „Готен“

Тони Димков
Издавачката куќа „Готен“ во рамки на проектот „Превод во движење“ (Translation in Motion) организира резиденција за литературни преведувачи кои преведуваат од македонски јазик на јазиците...
Вести Македонија

Пожарот од планината Готен се прошири кон акумулацијата „Турија”, се бара помош за гаснење со хеликоптери

МИА агенција
Пожарот на планината Готен, кој гори повеќе од две недели меѓу селата Покрајчево и Злеово во општина Радовиш и во поголем дел е ставен под...
Вести Култура

Книжевна средба со авторите Марија Павловиќ и Петар Денчев

МИА Агенција
Здружението за култура и развој на креативни индустрии „Култ-Транзен” во соработка со Издавачката куќа „Готен” синоќа организираа вечерна интерактивна средба со еминентните автори Марија Павловиќ...