• еко катастрофа

ВИДЕО+ФОТО | Еко-катастрофа: Тивко умира Коселска рекa, наместо риби – мали хидроцентрали

Матна, непроѕирна каллива вода деновиве тече низ Коселска река. Поточно, низ она што некогаш беше река, бидејќи сега таа е само еден помал поток, а за некогашната бујност на нејзините води сведочат и исушените дрвја околу коритото. Во рибникот на Тони Јованоски кај село Куратица пастрмките излегуваат на површина и се борат за кислород. „Мислам …

ВИДЕО+ФОТО | Еко-катастрофа: Тивко умира Коселска рекa, наместо риби – мали хидроцентрали Read More »