• драги

Ковачевски – Драги: Проширувањето на ЕУ е клучно за просперитет на регионот и на Европа

Проширувањето на Европската Унија е клучно за просперитет на регионот и на Европа, истакнале премиерот Димитар Ковачевски и претседателот на Советот на министри на Италија Марио Драги на денешната средба во Рим. На средбата со италијанскиот премиер, на која присуствуваа и министерот за надворешни работи Бујар Османи, министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и министерката …

Ковачевски – Драги: Проширувањето на ЕУ е клучно за просперитет на регионот и на Европа Read More »