За Светскиот ден на дијабетесот со д-р Горан Николов, интернист-кардиолог: Кандида албиканс, канцерогените клетки, потенцијално фаталниот метаболен синдром имаат нешто заедничко- многу го „сакаат“ шеќерот!

Наутро после будење брзаме на работа, на училиште или на факултет, поради што не стигнуваме да седнеме и изедеме здрав појадок и попат јадеме бели печива (бурек, банички, ѓеврек, переци итн.), ќе испиеме сок или кафе. Да, тоа ни се чини практично, така малку-помалку ни станува навика. Крофните, лиснатото тесто, кафето со шеќер, сокови збогатени со шеќер, …

За Светскиот ден на дијабетесот со д-р Горан Николов, интернист-кардиолог: Кандида албиканс, канцерогените клетки, потенцијално фаталниот метаболен синдром имаат нешто заедничко- многу го „сакаат“ шеќерот! Read More »