Tag : биотехнолошка

Вести Економија

Најавата на нова вакцина донесе огромна заработувачка на компанијата „Модерна“

Слободен печат
Акциите на американската биотехничка компанија „Модерна” скокнаа дури 30 проценти минатиот понеделник, откако беше објавено дека се постигнати ветувачки резултати во потрагата по ефикасна вакцина...