Што прави денеска: Александра Јуруковска, новинарка и книжевна критичарка

Александра Јуруковска е магистер по компаративна книжевност, уредник и дел од неколку креативни редакции, а до неодамна беше и ТВ-водителка. Александра од неодамна е активна и во маркетинг-секторот, каде што се изразува најдобро низ организирање креативни проекти. Александра ни долови како изгледа едно нејзино деноноќие. – 6.30 часот: полесно станува Александар – ранобудник е, јас …

Што прави денеска: Александра Јуруковска, новинарка и книжевна критичарка Read More »